Sijtse Visser - Vroomshoop

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Sijtse Visser

verhalen

Herinneringen door Sijtse VisserLinderflier/Bevert was een stuk industrieterrein waar ik veel heb gespeeld en ondeugd uitgehaald heb. Samen met mijn vriendjes Klaas Jurriens, Gerrit van Dijk, Gerrit Bos e.a.

Waar nu de Mekufa en De Groot’s houtbouw staan was vroeger vrij veld met de boerderij van de Petter.

Hij was niet blij met ons, want we hebben in de kippenren alle eieren kapot gegooid, wat mij behoorlijk wat straf heeft opgeleverd.

Bij de Groot’s houtbouw hebben wij de brommers van de jongens die op karwei waren geprobeerd. Wij waren nauwelijks tien/elf jaar oud. Mijn ouders hebben dit nooit geweten, maar ik heb wel knap in de rats gezeten. Zo ook de matrassenbrand op de hei, waar ik natuurlijk bij aanwezig was. Het metrassenfabriekie (zo noemden we dat) gooide deze matrassen op een hoop om ze later af te voeren, maar dat hoefde deze keer niet meer. Als je dan bedenkt dat mijn vader bij de vrijwillige brandweer was, kan je je wel voorstellen hoe bang ik na afloop was. De brand heeft nog weken geduurd.

Toendertijd werden er ook nog kolenwagens geleegd bij de haven waarbij wij, Klaas en ik een keer geholpen hebben je snapt natuurlijk hoe wij eruit zagen en wat voor lol de havenwerkers gehad moeten hebben.
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu