harmonie 70 jaar - Vroomshoop

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

harmonie 70 jaar

verleden/toekomst

Jubileumjaar Muziekvereniging "De Harmonie Vroomshoop"

Muziekvereniging “De Harmonie Vroomshoop” viert dit jaar haar 70-jarig jubileum. Muziekvereniging “De Harmonie Vroomshoop” is ontstaan in 1942 vanuit een fusie tussen "De Gereformeerde muziekvereniging Excelsior" en Muziekvereniging "Volharding". In 1960 werd een drumband aan de vereniging toegevoegd, waarna in 1965 deze werd uitgebreid met klaroenblazers. In 1975 werd er een majorettegroep toegevoegd aan de vereniging. De drumband werd in de jaren 70 omgevormd tot een showband en in 1995 is deze omgevormd naar een malletband. In 2009 is muziekvereniging “De Harmonie Vroomshoop” gestart met een eigen muziekopleiding. De lessen worden verzorgd door goed gekwalificeerde muziekdocenten. De muziekexamens worden door de KNFM afgenomen, zodat de kwaliteit gewaarborgd is. Inmiddels is de vereniging uitgegroeid tot een vereniging met 9 onderdelen, namelijk een orkest, jeugdorkest, AMV-groep, malletband, jeugdslagwerkgroep, 3 majorette teams en een dweilorkest.
In het kader van dit jubileum vinden er dit jaar verschillende jubileumactiviteiten plaats. Op 31 maart as. zal het orkest van de Harmonie de aftrap doen met een concert i.s.m. Juliana Den Ham. Vervolgens zal het hoogtepunt van het jubileum liggen in de maand juni. Op vrijdag 1 juni wordt er een concert georganiseerd op het Amaliaplein, “Hartje Vroomshoop”. Dit zal een concert worden met veel zang en muziek. Op zaterdag 9 juni vindt er een jeugd podium festival plaats in het Noordik, waaraan jeugdslagwerkgroepen en jeugdorkesten uit het gehele land hun opwachting maken. Een week later op vrijdag 15 juni is er een MCC Zomerconcert. Op het terras van de thuisbasis van de Harmonie zal veel aandacht worden gegeven aan de jeugd, maar ook de andere secties zullen een afwisselend programma ten gehore brengen. Zaterdag 23 juni vindt het 7e KNFM SMP Festival plaats op sportpark “De Bosrand”. Tijdens dit festival laten verschillende majorettegroepen en muziekkorpsen zich van hun beste kant zien. Op zaterdag 30 juni zullen de leden van de malletband en majorettes deelnemen aan de open Duitse Kampioenschappen in het Noord-Duitse Rastede. Op 11 juli is er een mars op de Geerdijk door de malletband en op 3 november is er een concert met medewerking van het mannenkoor. Het jubileum jaar wordt afgesloten met een reunie op zaterdag 24 november 2012. Voor deze reünie is een jubileumcommissie op zoek naar oud leden die de afgelopen 70 jaar deel hebben uitgemaakt van de Harmonie Vroomshoop. Bent u ooit lid geweest van de Harmonie, en lijkt het u leuk om eens oude herinneringen op te halen, of gezellig andere oud leden te ontmoeten, kunt u zich hiervoor aanmelden op www.deharmonievroomshoop.nl. Natuurlijk kunt u ook altijd één van de leden van de Harmonie aanspreken.
Tijdens dit jubileumjaar zal er tevens een jubileumverloting georganiseerd worden door de Harmonie Vroomshoop. De verkoop van de loten start op 30 april en de trekking vindt plaats op zaterdag 24 november tijdens de reünie. Loten zijn te verkrijgen vanaf 30 april bij leden van de Harmonie Vroomshoop en tijdens de jubileumactiviteiten.

 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu