Johan Lambers - Vroomshoop

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Johan Lambers

verhalen

B 237889 door Johan Lambers (Nieuw Zeeland)

Op een zekere dag in de oorlogs tijd zat ik in mijn klas in de school met De Bible aan de Boldijk.
Het werd 12 uur en we konden naar huis gaan om te eten.
Toen ik naar buiten stapte en op de begane grond stond, kwam er een groot geluid over ons en tot onze verbazing vloog er een vliegtuig over de school op boom top hoogte.
De motoren liepen niet meer want er was geen machtig geluid van die 4 motoren.
Wij renden naar de spoorlijn waar je het landschap kon overzien en zagen het vliegtuig mooi verder zweven in mooie bocht naar rechts en lager en lager het lande dicht bij het Zwolse kanaal op mijn grootvaders land.
Wij ( school jongens) er naar toe, het stond prachtig recht op en er waren nog maar een paar mensen aanwezig.
Het viegtuig had een bocht genomen en stond met de neus precies in de richting waar het vandaan kwam, n.l. het Oosten. Het ging net over de waterleiding en stond daar alsof een ervaren piloot het had geland.
De Duitsers waren er natuurlijk ook al heel vlug bij en gingen naar mijn grootouders en forderden een kamer waar een soldaat ingekwartiert werd.
Zijn naam was Jop.
Wij ( Albert van Piet Snoeijer) gingen er geregeld naar toe en dan vroegen we "mica" en daar maakte Albert ringen en hangers van met een 10 cent munt er in met gezicht van de Koningin. Opa Lambers woonde tegenover de sluis, waar wij ook vaak naar toe gingen om het schut open te draaien. Er staan photo,s van het vliegtuig in een boekje "Vroomshoop Bevrijd" pagina's 42 & 43


 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu